top of page

LASER VS IPL

Bij Your Laser Clinic word gebruik gemaakt van lasers met de nieuwste technologie. Deze technologie maakt het nu ook mogelijk om alle huid- en haartype te behandelen - behalve de grijze haren - in tegenstelling tot vele andere lasers op de markt. Waar het altijd bij mannen een taboe is geweest om te starten met laserontharing merken wij dat ook mannen nu steeds vaker de behandeling inplannen.


Dankzij de diverse golflengtes van het apparaat kunnen wij de behandeling gericht inzetten. Hierdoor zul je sneller resultaat zien. Je zult al na de eerste behandeling een merkbaar verschil zien, maar je zult echter voor definitieve haarreductie meerdere behandelingen moeten ondergaan. De kwantiteit verschilt per persoon en is afhankelijk van het haartype. Over het algemeen zijn er tussen de 6 en 8 behandelingen nodig voor een definitief resultaat.

Wij laseren bij Your Laser Clinic met de Diode ICE Laser TRIPLEWAVE ®

DIODE laser.jpg

VERSCHIL LASER VS IPL

De IPL en Laser methode worden vaak gezien als één en dezelfde techniek voor definitief ontharen; beide zetten licht in warmte om. Echter zijn er veel verschillen tussen de twee methodes, hiernaast uitgelegd.

Laser-v-IPL.png

LASER

De Laser centreert en richt laserlicht in 1 golflengte, waardoor er geen licht verloren gaat. Het pigment in het haar absorbeert het laserlicht en wordt omgezet in warmte, wat ervoor zorgt dat het haarzakje vernietigd wordt. Laserontharing is duurzamer en effectiever.

 

YLC Rondje-01.png

IPL

De IPL (Intense Pulsed Light) gebruikt lichtflitsen met een breed spectrum van licht en zend een mix van van vele soorten licht (meerdere golflengtes) uit, waardoor dit licht niet altijd bij de haarvaatjes komt. Dit komt doordat het flitslicht niet gecentreerd kan worden waardoor de haarwortel niet volledig vernietigd wordt. De IPL lijkt voordeliger, maar heeft echter veel meer behandelingen nodig.

DIODE laser.jpg
iphone blancokopie.jpg

YOUR LASER CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ:

bottom of page